100 de km nord-vest de Brașov
populație de aproximativ 30.000 de oameni.
Castrum Sex, Schässburg în germană, Segesvár în maghiară
fortificație secol. XIV, 14 turnuri și cinci bastioane
Unesco World Heritage list
Situat pe un deal stâncos, cu zidul păstrat aproape intact, Sighișoara este o destinație romantică, o introducerea perfectă in arta medievală transilvăneană.
Este situată în Transilvania de-a lungul râului Târnava Mare. Orașul este situat la 100 de km nord-vest de Brașov și are o populație de aproximativ 30.000 de oameni.
Cunoscută inițial sub numele de Castrum Sex (Castrul Șase, din cele șapte cetăți Siebenbürgen), Sighișoara a prosperat datorită comerțului intensiv cu provinciile vecine Moldova și Țara Românească.
Fortificată cu un zid ridicat în secolul al XIV-lea, la care au fost adăugate mai târziu 14 turnuri și cinci bastioane de artilerie, astăzi cetatea, aflată pe lista Patrimoniului Mondial Unesco, păstrează doar nouă dintre turnurile sale originale și două dintre bastioanele sale și trei inele de apărare.
Odată ajuns în cetatea, vă veți simți ca și cum ați fost transportat în trecut. Cetatea din secolul al XIII-lea se află în mijlocul orașului modern și pare că plutește deasupra capului. Construit după terifianta invazie tătară 1241-42, orașul inferior conține acum hoteluri și hanuri, restaurante, cafenele, o școală, mai multe biserici și un muzeu. Două porți străjuiesc intrarea în cetate, una la est și cealaltă în partea de vest. Mașinile nu sunt permise în interior.
Deși sașii au început să se stabilească în Sighișoara în secolul al XII-lea, majoritatea celor mai vechi case din interiorul cetății datează de la sfârșitul anilor 1600, construite după ce un incendiu a distrus orașul.
Din păcate, populația de limbă germană a plecat în mare măsură (deși unii se întorc), dar totuși orașul are o apariție îngrijită, în parte datorită eforturilor diverselor ONG-uri precum Fundația Messerschmidt și Trustul Mihai Eminescu.
În 2006, un ziar britanic a anunțat că Prințul de Wales plănuia să cumpere o fermă din satul Viscri, în parte pentru a locui și parțial deschisă ca pensiune turistică. Cu toate acestea, Prințul Charles a fost mult timp un promotor al vieții rurale autentice, foarte interesat de Transilvania și, de asemenea, membru fondator al fundației Mihai Eminescu.